В УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна, стартира националната благотворителната кампания на Денислава Ангелова, Баронеса Плевенска за дарение на инсулинови помпи и консумативи за тях на нуждаещи се деца.
За сериозността на проблема финансовите затруднения и необходимостта от повече средства и внимание се говори постоянно. Специалистите в университетската болница правят всичко по силите и възможностите си да поддържат европейско ниво на лечение на пациентите със завишена кръвна захар, особено на тези в детска възраст. Малцина извън персонала на болничното заведение са тези обаче, които реално осъзнават сериозността на заболяването и помагат с активни действия и конкретни стъпки.
Броени седмици след първоначалните разговори с Денислава Ангелова и фондация „Фиделити” и от старта на тяхната кампания за набиране на средства семействата на 4 деца от Източна България вече са значително улеснени в грижата си за тях. Парите за децата с диабет всъщност са приходите от тяхната персонална лимитирана серия червено вино.
Благородната инициативата за закупуване на инсулинови помпи за деца с диабет бе подкрепена и от обичаната от всички българска изпълнителка Мариана Попова и варненския художник и график Ники Събев.
Всички средства от продажбата на новия си албум „Писмо до теб“ Мариана Попова ще дари за сърцатата мисия. Тя посвещава първата песен „Аз знам“ в изпълнение с талантливата цигуларка Десислава Кондова на децата с диабет в България.
И варненският художник и график Ники Събев не остана безучастен към благородната кампания и предостави 35 подписани и подпечатани авторски отпечатъка от лимитираната серия от 40 броя на творбата „Лодки в сълзите“, участвала на Международното биенале на графиката през 2015г. Цялата сума от продажбата на първата графика, както и 1/3 от цената на останалите бройки, авторът предоставя изцяло в полза на кампанията.
Истински удовлетворени от благородния жест на Баронеса Плевенска семействата в нужда благодариха за възможността за нормален живот на техните деца, а малчуганите подариха рисунки, цветя и усмивки на г-жа Ангелова. Изпълнителният директор на УМБАЛ „Св. Марина“ проф. д-р Жанета Георгиева и ръководителят на първа детска клиника проф. д-р Виолета Йотова заявиха, че се надяват това да е само началото на един съвместен, изпълнен с отлични резултати път!
Благотворителната кампания продължава, подкрепена от български творци, за да помогне и на други нуждаещи се деца.

Черно море