Песента „Бяло“ е подарък за децата с диабет тип 1 в България

Плевенският актьор Веселин Плачков се снима в новия клип на поп певицата Мариана Попова. Песента „Бяло“ е подарък за децата с диабет тип 1 в България. По този начин те се надяват да подпомогнат закупуването на инсулинови помпи.

Видеото към клипа е снимано в университетската болница „Св. Марина“ във Варна, където работи Център за иновативни терапии и авангардни технологии при диабет (ЦИТАТ-Д). Новият център е подпомогнат от Асоциация „Докосни дъгата“, сред учредителите на която са баронеса Денислава Плевенска и Мариана Попова. Участници във видеото са лекари, родители и малки пациенти, както и самата баронеса.

Освен, че участва с роля на лекар във видеото, Веско Плачков подкрепя с пълни сили благотворителни инициативи. Заедно с баронесата те се включиха в Операция „Плюшено мече“ с огромно дарение – цял куп играчки и Коледна украса, за деца, лишени от родителски грижи, от няколко региона в страната.

Преди дни Ангелова получи почетен знак и грамота на УМБАЛ „Св. Марина“ за усилията и приноса й за обединяването на институции, организации, родители и обществото за каузата.

Източник: http://www.pleven.utre.bg/2015/11/18/347485-veselin_plachkov_i_baronesa_denislava_plevenska_podkrepiha_novia_proekt_na_mariana_popova_video